Posted on

PUSLESPILL I TRE

Det er fint å lage noe med egne hender. For eksempel en liten treleke som man kan gi til sine søsken eller venner.

Her deler jeg en idé om å lage et enkelt puslespill i tre. Avhengig av alder vil det nok være bedre å hjelpe barna.

1. Jeg har laget en treplate. Jeg brukte en snekkerøks og en høvel. Det er lurt å velge tørt tre som ikke deler seg. Jeg brukte or. Det er kanskje lurt å forberede plater til barna. Kanskje noe sånt kan kjøpes et sted?

2. Jeg tegnet et bilde på platen med en blyant og brente det så inn i treet. Det enkleste er å bruke loddebolt.

3. Nå er det bare en ting igjen: skjær platen i mindre biter. Det er lett å kutte i retning av fibrene, for eksempel med en kniv. Jeg anbefaler å kutte vinkelrett med en veldig fin sag, jeg brukte en baufil. Og nå er puslespillet ferdig.